Hull en York Engeland

York City: mooiste stad van Engeland?

Wil je met de ferry naar Engeland? Dan hebben wij een geweldige tip voor je! In het noord-oosten van het Verenigd Koninkrijk vind je de prachtige stad York. York City is een hele oude stad die onder andere in de Middeleeuwen een belangrijke rol vervulde. boot naar engeland yorkEen van de belangrijkste redenen daarvoor is religieus. En dan hebben we het over De indrukwekkende Minster van York. De Minster is de grootste middeleeuwse kathedraal van Noord-Europa en een absolute must om te zien tijdens jouw bezoek aan York. De gebrandschilderde ramen zijn een lust voor het oog. De Minster is echt niet te missen wanneer je door de prachtige oude straten van deze stad slentert.

Bij het treinstation in de buurt vind je het National Railway Museum. Dit is het grootste treinmuseum van Europa. De geschiedenis van York gaat echter veel verder terug. Er zijn aanwijzingen dat het gebied al zeker 7000-8000 jaar geleden werd bewoond. De stad York zelf is in de 1e eeuw na Christus gesticht, al heette het eerst anders, namelijk Eboracum. Zowel de Vikingen als de Romeinen zagen in York een belangrijke plaats en waren actief in het gebied.

Ga je met de ferry naar Engeland, dan kan je voor een bezoek aan York het beste vanaf Rotterdam of Zeebrugge de boot naar Hull pakken voor jouw overtocht naar Engeland. Vanaf Hull kan je via de trein in iets meer dan een uur naar York reizen. De kosten daarvoor zijn ongeveer 22 pond. Wil je liever via Rotterdam Hull naar Manchester? Dat kan ook. De treinreis duurt ongeveer 2 uur en kost 42 pond.

ferry naar engeland hullHull: oude havenstad

De havenstad Hull (officieel Kingston upon Hull) is een belangrijke uitvalsbasis voor een bezoek aan plaatsen als Manchester, het hierboven beschreven York en bijvoorbeeld Middlesbrough. Door de gunstige ligging van de stad aan de rivieren Humber en Hull werd het al in de middeleeuwen een belangrijke havenstad. Zo werd er gehandeld met Duitse havensteden, Baltische staten en ook met Nederland. De centrum van Hull is leuk en heeft enkele oude gebouwen zoals de Holy trinity Kerk en de Humber Bridge (een van de langste hangbruggen ter wereld).

Aanbiedingen Ferry naar Hull

Als je met de ferry naar Hull wilt varen, dan kan dat vanaf Rotterdam of vanaf Zeebrugge. Een overtocht Engeland vanaf deze beide plaatsen kan al vanaf iets meer dan €100.