Duinkerken Dover of Calais Dover per ferry overtocht: een uitstekende verbinding!

Ben je van plan om binnenkort met de boot naar Engeland te gaan? Dan lijkt het misschien logisch om de Hoek van Holland ferry te pakken, of om de verbinding Rotterdam Hull te nemen. Veel mensen vergeten echter dat de verbinding Duinkerken Dover en Calais Dover één van de snelste en goedkoopste verbindingen zijn. Wil je met de ferry naar Engeland, dan moet je wat ons betreft zeker ook Duinkerken Dover meenemen in je afweging. Vanaf Dover kan je namelijk erg makkelijk naar Londen reizen. In feite ga je dan dus met de boot naar Londen…

Bekijk aanbiedingen Duinkerken – Dover: al vanaf €25

De reistijd vanaf Utrecht naar Duinkerken is net iets minder dan 3 uur rijden. Dat valt reuze mee, als je bedenkt dat je vanaf Duinkerken nog maar 2 uur met de boot hoeft. Als je tijd over hebt, dan adviseren wij ook om even te stoppen in Duinkerken. Duinkerken is een leuke badplaats en heeft in de tweede wereldoorlog een belangrijke rol gespeeld bij de evacuatie van geallieerde soldaten.

 

Calais Dover: een goede alternatieve overtocht naar Engeland

Een andere goede optie voor een ferry naar Engeland is om in Calais op te stappen. De verbinding Calais Dover is nog beter dan die vanaf Duinkerken. Je reist vanaf Calais namelijk al in 1,5 uur naar Dover. Geniet van het uitzicht op de bekende witte kliffen van Dover terwijl je richting de haven gaat. De overtocht naar Engeland via de verbinding Calais Dover wordt daarmee wel erg makkelijk en relaxed.

Bekijk aanbiedingen Calais – Dover