Prijzen overtocht Engeland vergelijken

Goedkoopste overtocht naar Engeland met de Auto

Vergelijken prijzen overtocht naar Engeland

Op deze pagina vind je meer informatie over prijzen voor de ferry naar Engeland. Wij proberen hier een overzicht te geven van de kosten voor het reizen met de boot naar Engeland. Per vertrekhaven geven wij weer wat het ongeveer kost om de overtocht naar Engeland te maken. Voor de duidelijkheid willen wij wel weergeven dat de weergegeven prijzen slechts een momentopname zijn. De werkelijke prijzen zullen regelmatig afwijken vanwege acties, kortingen, tijdstip op de dag en het seizoen waarin je de overtocht naar Engeland wil maken. Daarnaast betreft het prijzen voor een enkele reis. De terugreis moet uiteraard ook nog geregeld worden.

Prijzen voor een overtocht naar Engeland

Zoals je hierboven kan zien verschillen de prijzen voor een overtocht van Nederland of België naar Engeland behoorlijk. Enerzijds maakt het nogal wat uit of je maar 1,5 uur op de boot naar Engeland hoeft of dat het 15 uur is, wanneer je de route IJmuiden Newcastle kiest.

Anderzijds is het natuurlijk een afweging of je liever wat korter op de ferry naar Engeland zit, maar vervolgens wat langer in de trein. Je kan bijvoorbeeld prima met de boot naar Dover, Harwich of naar Ramsgate reizen. In alle drie gevallen is de reistijd naar London ongeveer gelijk. De afweging die je dus moet maken is of de extra reistijd naar Duinkerken of Calais opweegt tegen de iets langere boottocht vanaf Hoek van Holland.

Tenslotte, en dat is natuurlijk het belangrijkste: wat wil je gaan doen? Wil je met de auto door Noord-Engeland en Schotland trekken? Dan is Newcastle een logische keuze. Kies je meer voor het zuiden, dan is Dover weer logisch.