Met de veerboot naar Engeland
Overtocht Dover

Met de boot naar Dover vanuit Calais of Duinkerken

Dover per boot

Naar Dover met de boot kan via de verbindingen van Calais naar Dover en van Duinkerken naar Dover. Dover is onder meer bekend van de krijtrotsen van Dover en een ideale uitgangspositie om Zuid Engeland te verkennen na je overtocht.

Dover klein
Nu al vanaf

€54

De vanaf-prijs voor een overtocht naar Dover is €54,-. Dit is gebaseerd op een enkele reis voor 1 persoon met auto. Vroeg boeken helpt om deze prijs te bemachtigen! Er zijn zowel overtochten vanuit Duinkerken als Calais naar Dover. Deze overtocht is te boeken met zowel P&O als DFDS.

Bekijk de actuele prijzen en aanbiedingen Calais-Dover

Veerboot van Calais naar Dover

Dover is wellicht wel het bekendste vanwege de verschillende ferry verbindingen die aankomen in deze havenplaats. Dover is gelegen in Zuid-Oost Engeland en heeft de kortste verbindingen met het Europese vasteland.

Bij Dover ligt ook de Straat van Dover (ook wel het Nauw van Calais) zoals het oostelijke deel van ‘het kanaal' wordt genoemd. Daaronder is weer de kanaaltunnel te vinden. Dover ligt zo'n 34 kilometer vanaf het Franse vasteland en is van oudsher van groot maritiem belang, nu dus vanwege de verschillende veerboten die hier aanmeren.

Dover is een ideale verbinding voor een vakantie in Zuid / Zuid-Oost Engeland of een bezoek aan Londen.

Ferry's Calais – Dover en Duinkerken Dover

Een overtocht naar Dover is een goede keuze voor een vakantie naar Zuid Engeland of Zuid Engeland / Londen als bestemming. Wil je de overtocht per boot naar Engeland maken dan zijn de ferry's van Calais naar Dover en Duinkerken naar Dover de verbindingen die je zoekt. Beide ferry's zijn te boeken vanaf zo'n €54,- bij DFDS, ook bij P&O boek je de overtocht naar Calais. en duren zo'n 2 uur in totaal voor de overtocht.

PO ferries - 20 korting - liggend

In het verleden was er ook nog een overtocht vanaf Oostende in België naar Dover, deze ferry is komen te vervallen. Vanuit België gaat er alleen nog een veerboot vanuit Zeebrugge naar Hull. Lees meer over deze vervallen veerboten.

Het is natuurlijk ook mogelijk om via de kanaaltunnel te gaan, alleen is dit vele malen duurder dan de ferry verbindingen.

Vaartijd naar Dover

Vanuit zowel Calais als vanuit Duinkerken ben je 1,5 tot 2 uur onderweg met de ferry naar Engeland.

Calais Dover en Duinkerken Dover aanbiedingen

De aanbiedingen voor deze verbinding zijn vaak vroegboekkortingen of aanbiedingen waarmee je gratis met de auto of caravan mee mag nemen.

Handige informatie voor Dover

basis informatie en tips voor een bezoek aan Dover.

Regio

Zuid-Engeland

Welke verbindingen?

Duinkerken Dover en Calais Dover

Welke veerdiensten?

DFDS en P&O Ferries

Taal

Engels

Goedkoopste verbinding?

Vanaf €54 per persoon | Overtocht duurt zo'n 1.5 tot 2 uur.

Over de bestemming Dover

Dover heeft naast dat het een populaire aankomstplaats is voor een overtocht ook genoeg te bieden om een paar dagen te besteden. Dover is onder meer bekend van de ‘White Cliffs' ook bekend als de krijtrotsen. Het Kasteel van Dover is ook zeker de moeite waard om een bezoek te brengen, Dover Castle is een groot 12e eeuws kasteel wat in de loop der jaren verder is uitgebreid met vele tunnels en gangen. Bij het kasteel is ook nog een vuurtoren uit de Romeinse tijd te vinden.

Verder is Dover ook nog een badplaats met een eigen strand en een brede boulevards met leuke strands en hotels.

Duinkerken (Engels: Dunkirk) is een bijzondere havenstad met een rijke geschiedenis. Als je met de ferry naar Dover gaat via Duinkerken moet je opstappen op de Route de la Maison Blanche. Dit is niet het centrum van Duinkerke overigens. Kom je met de auto vanuit Nederland? Rij dan even een stukje door na Duinkerke, het is zo'n 5 minuutjes verder rijden naar de nieuwe haven.

Vanaf Duinkerken vaart DFDS met grote regelmaat naar Dover.

Calais is de haven van waaruit de meest veerboten naar Engeland vertrekken, het is tevens de plek in ‘het kanaal' waar de landen het dichtst bij elkaar komen. De oversteek van Calais naar Dover is één van de drukst bevaren veerboot overtochten van Europa en waarschijnlijk wereldwijd. Dagelijks vertrekken er meer dan 30 veerboten van beide kanten. Onder meer P&O Ferries, DFDS en Irish Ferries varen op deze route.

Voor de verbinding naar Dover wat feiten op een rij:

 • De afstand tussen Duinkerken en Dover is 91km.
 • De reisduur (tijdsduur) van deze overtocht is iets minder dan 2 uur (met de ferry)
 • De prijs is afhankelijk van de drukte, de ‘vanaf' prijs is 54,- . Als je voor een auto (ongeacht het aantal personen) een gemiddelde prijs zou moeten afgeven kom je rond de €150 voor een overtocht op een populair tijdstip.
 • DFDS vaart op deze route.
 • Het is ook mogelijk daar pas te boeken, dit gebeurt wel volgens het ‘turn up & go' tarief wat altijd meer is dan de online boekingen.
 • Er zijn per dag 12 afvaarten van Duinkerken naar Dover en 12 afvaarten andersom. In het weekend gaan er iets minder boten. Dan zijn er 8 afvaarten per vaarrichting. In de praktijk komt het erop neer dat er elke 2 uur ongeveer wel een boot vertrekt. 
 • Parkeren in Duinkerken: Er is voor het terminalgebouw een onbewaakte parkeerplaats, doordat er veel personeel en mensen langs lopen is deze parkeerplaats relatief veilig.
 • GPS coördinaten van de vertrekplaats: 51°00'49.1″N 2°11'51.2″E
 • Adres van Vertrek (niet dat je per ongeluk in het centrum van Duinkerken staat) DFDS Terminal Car Ferry; Route du petit De​nna ; Port 5625 ; 59279 Loon-Plage
 • Vanaf Dover kan je namelijk erg makkelijk naar Londen reizen. Het is geen grote omweg!

De reistijd vanaf Utrecht naar Duinkerken is net iets minder dan 3 uur rijden. Dat valt reuze mee, als je bedenkt dat je vanaf Duinkerken nog maar 2 uur met de boot hoeft.

Calais naar Dover: een goede alternatieve overtocht.

Een andere goede optie voor een ferry naar Engeland is om in Calais op te stappen. Dit is ietsje verder maar ook op dit vlak zijn er goede verbindingen beschikbaar. De verbinding Calais – Dover is volgens vele reizigers minstens net zo aantrekkelijk als de verbinding vanaf Duinkerken.

 • De afstand tussen Calais en Dover is 42 kilometer, deze overtocht duurt anderhalf uur.
 • Deze overtochten tussen Calais en Dover worden uitgevoerd door DFDS, P&O Ferries en Irish Ferries.

De reisduur vanaf Calais is namelijk net iets korter: je bent dan al in 1,5 uur naar Dover. Geniet van het uitzicht op de bekende witte kliffen van Dover terwijl je richting de haven gaat. De overtocht naar Engeland via de verbinding Calais Dover wordt daarmee wel erg makkelijk en relaxed.

Je boekt de overtocht hier bij P&O