Humber brug hull
Overtocht Rotterdam Hull

Met de boot naar Hull

Hull per Boot

Naar Kingston upon Hull wordt meestal afgekort tot Hull. Je kan eenvoudig met de boot naar Hull via de verbinding van Rotterdam naar Hull vanuit Nederland, of vanuit België vanuit Zeebrugge naar Hull. Hull als bestemming per ferry is een goede keuze wanneer je de omgeving van Hull en York wil verkennen maar is ook zeer geschikt voor een bezoek aan steden als Liverpool, Manchester en onder meer Leeds.

Pub hull klein
Nu al vanaf

€165

De vanaf prijs voor een overtocht naar Hull vanaf Rotterdam is vanaf €165, dan gaat het om een enkele reis met de auto en inclusief hut op de P&O boten naar Hull

Bekijk de actuele prijzen en aanbiedingen naar Hull

Ferry naar Hull

Kingston upon Hull is in de volksmond beter bekend als Hull. Hull is een belangrijke havenstad in Yorkshire en een veelgebruikte ferry route voor een overtocht naar Engeland. Onder meer vanuit Zeebrugge en vanuit Rotterdam gaan er ferry's en mini cruises naar naar Hull. Een groot deel van de mensen die per ferry naar Hull reizen, trekken direct door naar York, Leeds, Liverpool of bijvoorbeeld Manchester.

Ferry naar midden Engeland: vanaf Rotterdam naar Hull

Hull als aankomsthaven: een prima verbinding voor een bezoek aan Midden-Engeland en historische steden als Manchester, York, Liverpool, Leeds, Whitby en Hull. De ferry's vanuit Rotterdam naar Hull vertrekken 1 keer per dag, het gaat hierbij om een nachtovertocht, dus een ferry met overnachting. De overtocht duurt zo'n 12 uur, de route wordt bevaren door de ferry's ‘Pride of Hull' en de ‘Pride of Rotterdam'

Naar Hull met de mini cruises van P&O

De verbinding via de ferry van Hull is niet sneller dan het vliegtuig maar wel een ontspannen manier van reizen. Ook is het mogelijk om op deze manier met de auto naar Engeland te reizen of de overtocht met een overnachting te beleven. De overtocht naar Hull duurt 12 uur en je legt tijdens deze 12 uur 365 kilometer af.

Aanbiedingen voor de ferry naar Hull vanaf Rotterdam of Zeebrugge

Er zijn regelmatig leuke aanbiedingen voor de overtocht naar Hull, zo kan je korting krijgen op bijvoorbeeld je caravan of auto die je meeneemt of heb je een leuke korting (vroegboekkorting) op de hutten.

PO ferries - 20 korting - liggend

Handige informatie voor Hull

Basis informatie en tips voor een bezoek aan Hull

Regio

Yorkshire and the Humber (Midden-Engeland)

Welke verbindingen?

Rotterdam - Hull (vanuit Nederland) en Zeebrugge - Hull (vanuit België)

Welke veerdiensten?

P&O Ferries

Taal

Engels

Goedkoopste verbinding?

Vanaf €165 per persoon met auto

Snelste overtocht?

12 uur met de boot vanaf Rotterdam naar Hull

Over Kingston upon Hull

Hull: oude havenstad

De havenstad Hull (officieel Kingston upon Hull) is een belangrijke uitvalsbasis voor een bezoek aan plaatsen als Manchester, het tevens beschreven York en bijvoorbeeld Middlesbrough. Door de gunstige ligging van de stad aan de rivieren Humber en Hull werd het al in de middeleeuwen een belangrijke havenstad. Zo werd er gehandeld met Duitse havensteden, Baltische staten en ook met Nederland. De centrum van Hull is leuk en heeft enkele oude gebouwen zoals de Holy Trinity Kerk en de Humber Bridge (een van de langste hangbruggen ter wereld).

Ondanks dat veel mensen direct door reizen naar andere steden heeft Hull zelf ook genoeg te bieden. Hull was in de middeleeuwen al een belangrijke maritieme- en havenstad, veel van het historische centrum is nog bewaard gebleven. In het zogenaamde museumkwartier in Hull zijn nog veel historische pubs, straten pakhuizen en meer te vinden.

Ook kan je goed shoppen in Hull in onder meer Prospect Shopping Centre, St Stephen Shopping Centre en het Princes Quay Shopping Centre. Ook zijn er een aantal gratis musea die je kan bezoeken in Hull zoals het Wilberforce House, het Maritiem Museum en Transport Museum van Hull. Meer over Hull vind je op de wiki.