Achtergrond-Edinburgh-Schotland
Overtocht Schotland

Met de boot naar Edinburgh

Edinburgh per boot

Wil je naar Edinburgh? Dan kun je natuurlijk met het vliegtuig maar ook met de veerboot is er een overtocht mogelijk naar Schotland. Via IJmuiden vaar je naar Newcastle met een mini-cruise en vanaf Newcastle upon Tyne (Noord Engeland) ben je redelijk snel in Schotland. Ideaal voor als je bijvoorbeeld met de auto naar Edinburgh wilt.

Edinburgh stad klein
Nu al vanaf

€150

Een overtocht naar Schotland kan met DFDS via de route van IJmuiden – Newcastle. Met vroegboekkorting kan je al via deze overtocht voor zo'n 150 euro een trip naar Edinburgh en Schotland boeken.

Bekijk actuele prijzen en acties naar Edinburgh (via Newcastle boot).

Ferry Schotland – Edinburgh via IJmuiden-Newcastle

IJmuiden Newcastle: prima verbinding voor een bezoek aan Schotland. Heerlijk met de auto naar Schotland.

Newcastle is een uitstekende uitvalsbasis voor een bezoek aan het prachtige Schotland en de al net zo mooie stad Edinburgh. Door de gunstige ligging in het noorden van Engeland, reis je met de auto snel naar mooie plaatsen als Edinburgh of Glasgow.

Een overtocht naar Schotland met de eigen auto heb je zo gemaakt en is vaak voordeliger dan wanneer je met het vliegtuig gaat en een auto huren moet.

Ferry naar Schotland

Om met de boot naar Schotland te gaan is de beste route de ferry van IJmuiden naar Newcastle (met DFDS), dan ben je het hoogst in Engeland en het dichtst bij de Schotse grens. Alternatief is om vanaf Rotterdam naar Hull te varen met P&O Ferries. Vanaf Hull rijd je 2 uur langer naar bijvoorbeeld Edinburgh. Bij de prijzen in deze tabel gaan we uit van 2 personen + 1 auto en enkele reis..
RouteCheck-in (sluit)AfvaartAankomstduur overtochtPrijzen vanaf
IJmuiden - Newcastle17:0017:3009:1515 uur
Rotterdam - Hull22:3023:00 09:3011,5 uur

Vaartijd van de ferry IJmuiden Newcastle voor een vakantie naar Schotland.

Met de veerboot van IJmuiden naar Newcastle kost je zo'n 15 uur. Vanuit Newcastle ben je binnen een uurtje in Schotland. Vervolgens ben je met de auto ongeveer 2 uur onderweg naar Edinburgh. Met de trein ben je zo'n 1,5 uur onderweg vanuit Newcaslte naar Edinburgh

PO ferries - 20 korting - liggend

Ferry naar Edinburgh / Schotland aanbieding

Er zijn regelmatig leuke aanbiedingen voor de overtocht naar Edinburgh via de route IJmuiden Newcastle, onder meer DFDS heeft vaak speciale aanbiedingen voor een vakantie naar Schotland inclusief overtocht.

Handige informatie voor Edinburgh.

basis informatie en tips voor een bezoek aan Edinburgh.

Regio

Schotland

Welke verbindingen?

IJmuiden - Newcastle en dan door naar Schotland

Welke veerdiensten?

DFDS

Taal

Engels

Goedkoopste verbinding?

Vanaf €150 per persoon (IJmuiden - Newcastle)

Over de stad Edinburgh

Edinburgh is een prachtige historische stad, de stad staat vol met middeleeuwse huizen en o.a. Old Town en Georgian New Town zorgen dat de stad je zal betoveren. Edinburgh is ook de hoofdstad van Schotland en is een must visit als je toch in de buurt bent.

Qua bezienswaardigheden is het ook een toeristenmagneet met onder meer Palace of Holyroodhouse, de Royal Mile, Edinburgh, Caktib Gukk Museum of Scotland en Royal Museum. In Princes Street en George Street in Edinburgh kun je fantastisch winkelen, en vind je veel gave bars en restaurants.

Ook het gebied rondom Edinburgh wordt al zo'n 8000 jaar bewoond en heeft een rijke geschiedenis (wiki).