St. Ives Harbour, Cornwall

De mooiste havens van Engeland

Als je net als wij dol bent op varen dan kan je maar beter de mooie havens aandoen! Van het mooie St. Ives tot het charmante Clovelly en het historische Dartmouth, Engeland heeft geen tekort aan prachtige havens die je hart zullen veroveren – of op zijn minst je Instagram-feed. Maar pas op, want als je deze havens bezoekt, loop je het risico verliefd te worden op het landschap, de kleurrijke boten en misschien zelfs op een lokale visser of twee. We waarschuwen je alvast!

St. Ives Harbour, Cornwall

(De illustratie van dit artikel is de haven van St Ives, deze kan je hierboven zien)

St. Ives is een pittoresk vissersdorpje in Cornwall met een charmante haven die bekend staat om zijn turquoise wateren en witte zandstranden. De haven biedt een prachtig uitzicht op de omliggende heuvels en de kleurrijke vissersboten die er aangemeerd liggen.

Hier kan je overigens nog meer van Cornwall Engeland zien:

Clovelly Harbour, Devon

Clovelly Harbour DevonClovelly is een oud dorpje aan de noordkust van Devon, dat bekend staat om zijn steile, geplaveide straten die naar de haven leiden. De haven zelf is klein en schilderachtig, met kleurrijke vissersboten en een prachtig uitzicht op de kliffen en de zee.

PO ferries - 20 korting - liggend

Dartmouth Harbour, Devon

Dartmouth Harbour DevonDartmouth is een historisch stadje aan de zuidkust van Devon, dat bekend staat om zijn mooie haven aan de rivier de Dart. De haven is omringd door kleurrijke huizen en historische gebouwen, en biedt een prachtig uitzicht op de rivier en de omliggende heuvels. De haven is ook een belangrijke vertrekpunt voor boottochten en excursies langs de kust.

Andere mooie havens

Andere havens op onze long-list die zeker ook het bezoeken waard zijn:

  1. Brixham Harbour, Devon
  2. Padstow Harbour, Cornwall (Hele mooie video op de site)
  3. Mousehole Harbour, Cornwall
  4. Dartmouth Harbour, Devon
  5. Weymouth Harbour, Dorset
  6. Falmouth Harbour, Cornwall
  7. Portsmouth Harbour, Hampshire (dit is wel weer een grote jongen)

Al deze havens hebben hun eigen charme en schoonheid en zijn zeker een bezoek waard voor iedereen die geïnteresseerd is in de kustlandschappen en de maritieme geschiedenis van Engeland, vergeleken met de haven van Dover zijn dit allemaal pareltjes =)

Post a Comment