varen-naar-schotland-en-engeland
Vergelijk prijzen voor de

Goedkoopste overtocht naar Engeland

Goedkoop met de boot naar Engeland

Vergelijk de goedkoopste prijzen voor de boot naar Engeland

In onderstaande tabel kan hebben we de tickets en verschillende overtochten naar Engeland vergeleken. Bij de vergelijking van de prijzen is het goed om ook rekening te houden met de vraag of er een hut op de ferry is inbegrepen, hoe lang de overtocht duurt en onder meer waar je aankomt in Engeland.

Op deze manier hebben we geprobeerd de snelste en bijvoorbeeld de goedkoopste overtochten naar Engeland inzichtelijk te maken.

De prijzen verschillen flink per overtocht, zo kan de overtocht van Calais naar Dover de goedkoopste lijken, maar mocht je naar Schotland willen dan is dit zeker niet je beste optie.

Maak je met z'n tweeën de overtocht naar Engeland? Vaak betaal je per auto en per hut, dus ga je met 2 mensen in één auto en boek je één hut? Dan betaal je voor de overtocht Rotterdam – Hull bijvoorbeeld maar €66,-.

VerbindingDuurDetails?LocatieHutPrijs zonder autoPrijs met auto
Calais - Dover (P&O)Vaartijd
1.5 - 2 uur
Zuidoost-Engeland-€75
Calais - DoverVaartijd
1.5 - 2 uur
Zuidoost-Engeland€25** bij DFDS€78
Duinkerken - DoverVaartijd
1.5 - 2 uur
Zuidoost-Engeland€25** bij DFDS€54
Hoek van Holland - Harwich*Vaartijd*
6.5 tot 9 uur
Zuidoost-Engeland *€47€69
IJmuiden - NewcastleVaartijd
16 uur
Noord-Engeland€91€219
Rotterdam - HullVaartijd
12 uur
Midden-Engeland€131,50€157
Zeebrugge - HullVaartijd
12.5 uur
Route vervallen - alternatief: Rotterdam - HullMidden-Engeland€129,25€168,25

Bij deze prijsvergelijking is uitgegaan van de prijs van één persoon voor een overtocht, en zijn geen vroegboekkortingen of andere aanbiedingen inbegrepen.

* Voor de overtocht vanuit Hoek van Holland naar Harwich is er op de heenweg sprake van een dag overtocht, op de terugweg is er sprake van een nacht afvaart. Voor beide afvaarten kun je voor €21,- een hut bij boeken op de overtocht.
** Bij DFDS is het op deze route niet mogelijk om een overtocht zonder voertuig te boeken, wanneer je kiest voor een fiets als voertuig betaal je €25,- voor de overtocht.

PO ferries - 20 korting - liggend

Vergelijk de goedkoopste ferry overtochten naar Engeland per boot.

Met de auto, camper of zonder vervoersmiddel.

Onderstaand vind je meer informatie over de goedkoopste tickets voor de verschillende veerboten naar Engeland. Je kan lang niet altijd boeken voor deze prijzen, dit zijn de beste prijzen die we hebben gevonden met bijvoorbeeld vroegboekkorting. Zie deze goedkope overtochten naar Engeland dan ook meer als een dubbelcheck voor de prijs die je betaalt.

De werkelijke prijzen bij de ferry maatschappijen kunnen verschillen op basis van seizoen, acties, bestemmingen, kortingen enzovoort. Zo nu en dan kan je bijvoorbeeld extra goedkoop met de auto of caravan op de ferry naar Engeland als er speciale acties zijn.

Op deze pagina:

De goedkoopste overtochten verschillen ook flink per bestemming. De overtocht naar Dover is de kortste route over zee naar Engeland en ook de goedkoopste. De route van Hoek van Holland naar Harwich is al aanmerkelijk langer over zee en daarmee ook duurder, bij deze route kun je ook een hut aan boord toevoegen.

Ben je op zoek naar een goedkope overtocht naar Hull of Newcastle dan zijn deze vaak duurder dan bestemmingen Dover en Harwich. Dit komt onder meer omdat je langer onder weg bent – respectievelijk 12 en 16 uur – maar ook omdat bij deze overtochten sowieso een binnenhut zit, dan spreken we dus over zogenaamde mini-cruises.

Goedkoopste overtocht naar Engeland met auto?

Voor de verschillende overtochten naar Engeland vind je hier onder ook de prijs voor met de auto naar Engeland per veerboot. De verbinding van Stena Line: Hoek van Holland naar Harwich is relatief goedkoop als je met de auto naar Engeland wilt. Je hoeft niet naar Frankrijk te rijden en kan al met auto op de veerboot voor €69,- voor 1 persoon + auto. Meer informatie over de beste prijzen met de auto vind je hier onder ook per bestemming.

De goedkoopste overtochten naar Engeland per bestemming

 • De goedkoopste overtocht naar Engeland met de auto is met de ferry vanaf Calais of Duinkerken naar Dover. Daar betaal je €54,-.
 • Het meest voordelige ticket voor de overtocht naar Engeland (als voetpassagier) is te vinden bij DFDS, voor €25,- maak je de oversteek naar met de ferry van Calais naar Dover.
 • Rotterdam Hull kan vanaf €66,- per persoon als je met z'n tweeën gaat en een goedkope hut boekt.

Goedkoopste overtocht naar Engeland (Dover) – v.a. €25,-

De overtocht naar Dover is het meest geschikt voor Zuid-Engeland. Bij DFDS kan je de overtocht naar Dover alléén inclusief voertuig boeken, het is mogelijk om dan te kiezen voor een fiets als voertuig (goedkoopst). Bij P&O Ferries valt er wel als voetpassagier te boeken, maar dan betaal je net wat meer.

 • Het goedkoopste ticket bij DFDS voor een overtocht naar Engeland (Dover) is €25,-. Dan gaat het om een ticket met fiets, deze prijs geldt voor zowel een vertrek uit Duinkerken als uit Calais. Prijzen bij P&O beginnen vanaf €34,- De ferry van duinkerken en van calais dover zijn de goedkoopste.
 • Met auto: DFDS is de goedkoopste overtocht met auto naar Engeland vanuit zowel Calais als Duinkerken naar Dover €46,-. Hier is al 15% vroegboekkorting van de prijs af. Bij P&O betaal je €57,- voor een overtocht.
 • Met camper is de goedkoopste overtocht €67,- bij DFDS. Bij P&O Ferries betaal je €71,25 met een camper.

Goedkoopste overtocht naar Harwich – Engeland: vanaf €47,-

Deze overtocht is geschikt voor een overtocht naar Zuid-Oost Engeland. Je vertrekt vanuit Hoek van Holland als voetpassagier zonder binnenhut.

 • Met auto: de goedkoopste overtocht van Hoek van Holland naar Harwich is €69,- voor een bestuurder + een auto met Stena Line.
 • Zonder auto: de goedkoopste overtocht zonder auto is €47,- als voetpassagier met Stena Line
 • Met camper: de goedkoopste overtocht naar Harwich met een camper is €87 met Stena Line

Goedkoopste overtocht Hull – Engeland: v.a. €66,-

De overtocht naar Hull is het meest geschikt voor een bezoek aan midden Engeland.

Rotterdam – Hull vanaf €66 p.p. zonder auto bij 2 persoonshut met P&O Ferries.
 • Zonder auto: wanneer je zonder auto de overtocht naar Hull boekt en met zijn tweeën een hut deelt betaal je €131 per hut, zo'n €66 per persoon
 • Met auto: de goedkoopste overtocht met auto is €157,- voor een overtocht met een 2 persoonskamer.
 • Met camper: is de goedkoopste overtocht €227,- bij de keuze voor een ‘extra voordeel' ticket.

Goedkoopste overtocht naar Newcastle / Schotland: vanaf €91,-

Newcastle is de meest geschikte ferry haven voor een bezoek aan Newcastle, Noord-Engeland of als je door wilt reizen naar Schotland. Deze overtocht is het goedkoopst als voetpassagier.

 • Zonder auto: heb je al voor €91,- een overtocht naar Newcastle bij DFDS
 • Met auto: is het goedkoopste ticket naar Newcastle €219,-
 • Met camper: is de goedkoopste overtocht €251,- bij de keuze voor een standaard binnenhut.
Prijzen voor een overtocht naar Engeland

Zoals je hierboven kan zien verschillen de prijzen voor een overtocht van Nederland of België naar Engeland behoorlijk. Enerzijds maakt het nogal wat uit of je maar 1,5 uur op de boot naar Engeland hoeft of dat het 15 uur is, wanneer je de route IJmuiden Newcastle kiest.

Anderzijds is het natuurlijk een afweging of je liever wat korter op de ferry naar Engeland zit, maar vervolgens wat langer in de trein. Je kan bijvoorbeeld prima met de boot naar Dover of Harwich reizen. In beide  gevallen is de reistijd naar Londen ongeveer gelijk. De afweging die je dus moet maken is of de extra reistijd naar Duinkerken of Calais opweegt tegen de iets langere boottocht vanaf Hoek van Holland.

Tenslotte, en dat is natuurlijk het belangrijkste: wat wil je gaan doen? Wil je met de auto door Noord-Engeland en Schotland trekken? Dan is Newcastle een logische keuze. En reis je vanaf daar door met de auto naar bijvoorbeeld Edinburgh. Kies je meer voor het zuiden, dan is Dover of Harwich weer logisch.

De ferry Calais naar Dover is de goedkoopste overtocht naar Engeland. Dus wil je goedkoop naar Engeland dan zijn de minimale kosten €25,- voor alleen een overtocht met de ferry.

F.A.Q – veelgestelde vragen over de overtochten naar Engeland

🛳 Wat is de goedkoopste overtocht naar Engeland?

De goedkoopste overtochten naar Engeland zijn de overtochten vanuit Duinkerken en Calais naar Dover. Als voetganger op deze overtocht betaal je zo'n €25,-. Meer informatie over deze overtocht vind je hier.

🚘 Wat is de goedkoopste overtocht naar Engeland met auto?

Wil je met de auto per ferry naar Engeland dan is in principe als je puur naar de kosten van de overtocht kijkt ook de verbinding tussen Duinkerken of Calais naar Dover het voordeligste (€54,-). Neem je ook benzinekosten e.d. mee dan is het zeker de moeite waard om de verbinding tussen Hoek van Holland en Harwich eens onder de loep te nemen.

🚢 Welke overtochten naar Engeland vanuit Nederland zijn er?

Vanuit Nederland kan je kiezen voor een overtocht vanuit 1.) Hoek van Holland naar Harwich (Zuidoost Engeland) voor bijvoorbeeld een bezoek aan Londen. 2.) voor de overtocht van Rotterdam naar Hull, meer in het midden van Engeland, een goede keuze voor een bezoek aan bijvoorbeeld Leeds, Manchester, Liverpool of York. Als laatste optie kun je kiezen voor de 3.) ferry tussen IJmuiden en Newcastle, ideaal voor een bezoek aan Noord Engeland of bijvoorbeeld Schotland / Edinburgh.

❓ Waar moet je opletten bij het boeken van een goedkope overtocht naar Engeland?

Let bij het boeken en zoeken van een overtocht naar Engeland goed op de 1.) eindbestemming, de veerboot naar Dover is niet per se handig als je naar het midden of noorden van Engeland wilt afreizen, je maakt dan extra kilometers. Dan ben je uiteindelijk duurder uit en kost het meer tijd. Bekijk ook even of je de 2.) auto mee wil nemen of ter plekke met bv het OV wil reizen. Let verder ook op 3.) vroegboekkortingen en aanbiedingen, onder meer P&O, Stena Line en DFDS hebben meer dan eens aanbiedingen die je onder meer op deze pagina kunt vinden voor een extra voordelig ticket. Verder is het ook de moeite waard om eens te kijken naar de 4.) aanbiedingen van NS International