Met de boot naar Schotland
Overtocht Schotland

Met de boot naar Schotland

Schotland per boot

Een vakantie naar Schotland in de agenda? Dan is het goed mogelijk om af te reizen per ferry. Vanuit IJmuiden gaat er dagelijks een mini cruise ferry naar Newcastle, en vanaf Newcastle ben je binnen een uur in Schotland.

boot naar schotland
Nu al vanaf

€150

Een vakantie in Schotland kan je beginnen met een overtocht naar Schotland  met de ferry van DFDS via de route van IJmuiden nabij Amsterdam – naar Newcastle in Noord Engeland. Met een goede vroegboekkorting krijg je soms zo'n 15% korting wat betekent dat je deze overtocht per boot naar Schotland al voor zo'n 150 euro kan maken.

Bekijk de prijzen voor de ferry naar Schotland (via Newcastle boot)

Autovakantie naar Schotland per veerboot.

Een goede manier om Schotland te ontdekken is een autovakantie. Een leuke start van je autovakantie naar Schotland begint al in IJmuiden, waar je aan boord gaat met je auto op de ferry naar Schotland. Deze ferry komt aan in Newcastle, hoog in Noord Engeland, vanaf daar kan je zelf door rijden naar Schotland om dit prachtige land verder te ontdekken. Denk aan een bezoek aan bijvoorbeeld Edinburgh, Glasgow, de Schotse Hooglanden, St Andrews, of bijvoorbeeld Isle of Arran en Loch Lomond.

De veerboot naar Newcastle is in totaal zon 16 uur onderweg en is met een overnachting. In de prijs die je betaalt zit dus ook al een hut inbegrepen op de boot, daarom wordt dit ook wel een mini cruise genoemd. En wat is er nou meer ontspannen dan de reis naar je bestemming al beginnen met een cruise.

Ferry boot naar Schotland aanbiedingen

Met name DFDS heeft vaak leuke aanbiedingen voor een rondreis in Schotland of gewoon een autovakantie naar Schotland. Hier kan je ook wat reisgidsen vinden en inspiratie op doen voor wat te doen in Schotland. De aanbiedingen naar Schotland van DFDS vind je op deze pagina: zo heb je al voor 150 euro een vakantie per boot naar Schotland te pakken.

Ferry naar Schotland

Om met de boot naar Schotland te gaan is de beste route de ferry van IJmuiden naar Newcastle (met DFDS), dan ben je het hoogst in Engeland en het dichtst bij de Schotse grens. Alternatief is om vanaf Rotterdam naar Hull te varen met P&O Ferries. Vanaf Hull rijd je 2 uur langer naar bijvoorbeeld Edinburgh. Bij de prijzen in deze tabel gaan we uit van 2 personen + 1 auto en enkele reis..
RouteCheck-in (sluit)AfvaartAankomstduur overtochtPrijzen vanaf
IJmuiden - Newcastle17:0017:3009:1515 uur
Rotterdam - Hull22:3023:00 09:3011,5 uur

Directe boot naar Schotland

Naar aanleiding van de Brexit werd er ook nagedacht over een directe ferry verbinding tussen Nederland en Schotland, onder meer de Schotse rederij TEC Farragon was daarmee bezig. Deze beoogde ferry verbinding tussen Nederland en Schotland zou dan waarschijnlijk tussen Groningen (Eemshaven) en Rosyth (net onder Edinburgh) gaan varen. Zodra hier meer over bekend wordt zullen we ook deze pagina daar toe updaten.

PO ferries - 20 korting - liggend
Bekijk de aanbiedingen voor vakanties in Schotland

Handige informatie voor Schotland

basis informatie en tips voor een vakantie in Schotland

Regio

Schotland

Welke verbindingen?

IJmuiden - Newcastle, vanaf daar reis je door naar Schotland (+/- 1 uur)

Welke veerdiensten?

DFDS vanaf Amsterdam (IJmuiden) naar Schotland

Taal

Engels

Goedkoopste verbinding?

Vanaf €150 per persoon (IJmuiden / Amsterdam - Newcastle / Schotland)

Over Schotland.

Schotland is een fantastische bestemming voor een rondreis of bijvoorbeeld een autovakantie. Naast de prachtige hoofdstad Edinburgh zijn onder meer Glasgow en de oude Universiteitsstad St Andrews ook echt de moeite waard.

Glasgow is onder meer beroemd van de voetbalclubs Celtic en Glasgow Rangers (Rangers tegenwoordig) en is de grootste stad van het land. De stad met de oudste universiteit in Schotland is het prachtige St Andrews, wat verder ook nog bekend van de prachtige golfbanen.

Schotland biedt verder prachtige natuur: zo is een bezoek aan Isle of Arran echt de moeite waard, mag je de Schotse Hooglanden ook niet missen, zijn Loch Lomond en  National Park Cairngorms ook nog zeker de moeite waard. Cairngorms is gekozen in de top 20 lijst van locaties op aarde die je moet bezoeken. Naast de Schotse natuur zijn er ook veel mooie oude kastelen die nog in goede staat zijn, zoals bijvoorbeeld Edinburgh Castle of Dunrobin.

F.A.Q – veelgestelde vragen over de ferry naar Schotland

🛳 Is er een ferry tussen Nederland en Schotland?

Op dit moment is er geen directe passagiers ferry tussen Nederland en Schotland. De ferry van IJmuiden naar Newcastle is een goed en veel gekozen alternatief.

🚘 Kan de auto mee op de ferry naar Schotland?

Ja, je kan met auto of bijvoorbeeld camper de boot naar Schotland vanuit IJmuiden nemen. Eenmaal aangekomen in Newcastle is het met de auto nog een uurtje rijden naar Schotland.

🚢 Wat is de beste keuze voor een overtocht naar Schotland?

Vanuit Nederland kun je het beste kiezen voor een overtocht met DFDS vanuit IJmuiden naar Newcastle, meer over deze overtocht qua aanbiedingen vind je ook op onze pagina. Een goed alternatief zou Rotterdam-Hull zijn, dat is wat verder rijden, maar ook een mooie rit.

❓ Hoe lang is de overtocht en wat kost de overtocht naar Newcastle / Schotland

De overtocht neemt zo'n 16 uur in beslag. Voor een retourtje met auto en hut aan boord zijn er tickets vanaf €160 per persoon.

Vragen of meer informatie?

Via dit formulier kun je direct contact opnemen mocht je nog vragen hebben over je overtocht of aanstaande mini cruise.