Tyne-Bridge-Newcastle-Engeland
Overtocht Newcastle

Met de boot naar Newcastle

Newcastle per boot

Naar Newcastle varen met de boot kan eenvoudig via de ferry IJmuiden – Newcastle. Je stapt op de ferry naar Engeland en een paar uren later ga je aan land in de havenstad Newcastle. Newcastle is een prachtige stad in het noorden van Engeland. Wanneer je met de boot naar Engeland gaat en daarbij Newcastle aandoet dan heb je een uitstekende keuze gemaakt.

Newcastle bruggen
Nu al vanaf

€88

De vanaf-prijs voor IJmuiden-Newcastle is €88,-. Dit is gebaseerd op een enkele reis voor 1 persoon met auto. Vroeg boeken helpt om deze prijs te bemachtigen!

Bekijk de actuele prijzen en aanbiedingen naar Newcastle.

Boot naar Newcastle

Newcastle is een uitstekende bestemming voor een ieder die op zoek is naar een stuk cultuur, maar ook houdt van hippe bars en lekker shoppen. De ferry naar Newcastle vertrekt vanuit IJmuiden, DFDS vaart vanaf IJmuiden dagelijks naar Newcastle.

Als gezegd is de verbinding van IJmuiden naar Newcastle een dagelijkse, de boot vaart 's nachts, er is avond entertainment aan boord, er zijn verschillende hutten en er is veel ruimte op de boot zelf.

Vaartijd boot naar Newcastle

Vaartijd van de ferry van Jmuiden Newcastle

De verbinding via de ferry IJmuiden Newcastle is niet sneller dan vliegen, maar wel erg ontspannen. De vaartijd IJmuiden Newcastle is ongeveer 15 uur.

Doordat je meestal ‘s nachts vaart en een eigen hut hebt voor de overnachting is dit echt niet zo lang als het lijkt. De boot naar Newcastle is luxe ingericht en er is genoeg vertier om je te vermaken.

PO ferries - 20 korting - liggend

Ferry naar Newcastle

RouteCheck-in (sluit)AfvaartAankomstVaartijdPrijzen vanaf
IJmuiden naar Newcastle17:0017:3009:1515 uur
Newcastle naar IJmuiden16:1517:00 09:4515 uur

Ferry Engeland IJmuiden-Newcastle

IJmuiden Newcastle: óók een prima verbinding voor een bezoek aan Schotland.
Ga je met de boot naar Newcastle, dan is deze stad een uitstekende uitvalsbasis voor een bezoek aan het prachtige Schotland.

Door de gunstige ligging in het noorden van Engeland, reis je met de auto snel naar mooie plaatsen als Edinburgh of Glasgow. Een overtocht naar Engeland met de eigen auto heb je zo gemaakt en is vaak voordeliger dan wanneer je met het vliegtuig gaat en een auto huren moet.

IJmuiden Newcastle aanbieding

Er zijn regelmatig leuke aanbiedingen voor de overtocht naar Newcastle.

Handige informatie voor Newcastle

basis informatie en tips voor een bezoek aan Newcastle

Regio

Noord-Engeland

Welke verbindingen?

IJmuiden - Newcastle

Welke veerdiensten?

DFDS

Taal

Engels

Goedkoopste verbinding?

Vanaf €91 per persoon

Snelste overtocht in totale tijd?

IJmuiden - Newcastle

Over de stad Newcastle

Newcastle is een stad met veel historie. De stad werd door de Romeinse keizer Hadrianus opgericht. De plaats werd een belangrijke bedevaartsplaats, nadat de Romeinen Engeland verlieten.

In 1080 werd de stad door de Vikingen bijna volledig vernield. De Engelsen herstelden deze strategische plaats en al snel had Newcastle weer haar oude glorie.

In Newcastle zelf geeft de Tyne Bridge met name ‘s avonds een spectaculair gezicht. Daarnaast kan je het kasteel bezoeken en bijvoorbeeld de muur van Hadrianus.

Newcastle ligt aan de grens met Schotland. In Newcastle kan je de bijzondere Sint Niclaaskathedraal bezoeken. Deze stond er al in de 11e eeuw, maar werd in de 12e eeuw verwoest. In de 14e eeuw is deze kerk herbouwd tot haar huidige staat.

Ferry naar Schotland

DFDS heeft voor deze overtocht ook vaak aanbiedingen voor een vakantie in Schotland. Deze mini cruises kan je boeken vanaf zo'n 160 euro met een leuke vroegboekkorting. Vanaf Newcastle ben je binnen een uurtje in Schotland en kun je je bezoek verder voortzetten met een autovakantie, of een bezoek brengen aan Loch Lomond of de Schotse Hooglanden of natuurlijk Edinburgh. Hier alle informatie over de boot naar Schotland.

Direct Boeken

Deze reis boeken kan eenvoudig via DFDS Ijmuiden – Newcastle