Met de boot naar Newcastle

Ferry naar Engeland via IJmuiden Newcastle

Naar Newcastle varen met de boot kan eenvoudig via de ferry IJmuiden Newcastle. Je stapt op de ferry naar Engeland en een paar uren later ga je aan land in de havenstad Newcastle. ijmuiden newcastle ferry engelandNewcastle is een prachtige stad in het noorden van Engeland. Wanneer je met de boot naar Engeland gaat en daarbij Newcastle aandoet dan heb je een uitstekende keuze gemaakt.

Newcastle is een stad met veel historie. De stad werd door de Romeinse keizer Hadrianus opgericht. De plaats werd een belangrijke bedevaartsplaats, nadat de Romeinen Engeland verlieten. In 1080 werd de stad door de Vikingen bijna volledig vernield. De Engelsen herstelden deze strategische plaats en al snel had Newcastle weer haar oude glorie. Newcastle ligt aan de grens met Schotland.  In Newcastle kan je de bijzondere Sint Niclaaskathedraal bezoeken. Deze stond er al in de 11e eeuw, maar werd in de 12e eeuw verwoest. In de 14e eeuw is deze kerk herbouwd tot haar huidige staat.

Ferry naar Newcastle

Newcastle is een uitstekende bestemming voor een ieder die op zoek is naar een stuk cultuur, maar ook houdt van hippe bars en lekker shoppen. De Tyne Bridge in Newcastle geeft met name ‘s avonds een spectaculair gezicht. Daarnaast kan je het kasteel bezoeken en bijvoorbeeld de muur van Hadrianus.

ferry engeland ijmuiden newcastle

IJmuiden Newcastle: prima verbinding voor een bezoek aan Schotland

Ga je met de boot naar Newcastle, dan is deze stad een uitstekende uitvalsbasis voor een bezoek aan het prachtige Schotland. Door de gunstige ligging in het noorden van Engeland, reis je met de auto snel naar mooie plaatsen als Edinburgh of Glasgow. Een overtocht naar Engeland met de eigen auto heb je zo gemaakt en is vaak voordeliger dan wanneer je met het vliegtuig gaat en een auto huren moet.

Vaartijd IJmuiden Newcastle:

De verbinding via de ferry IJmuiden Newcastle is niet sneller dan vliegen, maar wel erg ontspannen.
De vaartijd Ijmuiden Newcastle is ongeveer 15 uur. Doordat je meestal ‘s nachts vaart en een eigen hut hebt voor de overnachting is dit echt niet zo lang als het lijkt. De boot naar Newcastle is luxe ingericht en er is genoeg vertier om je te vermaken

IJmuiden Newcastle aanbieding

Er zijn regelmatig leuke aanbiedingen voor de overtocht naar Newcastle.