York achtergrond page
Overtocht York

Met de boot naar York

York per boot

Wil je met de ferry naar Engeland? Dan hebben wij een geweldige tip voor je! In het noord-oosten van het Verenigd Koninkrijk vind je de prachtige stad York, York is goed bereikbaar per ferry want ligt in de buurt van Hull. Met de boot naar York kan dus via de verbinding Rotterdam - Hull of Zeebrugge - Hull.

York Minster
Nu al vanaf

€165

York is het best te bereiken via de verbinding Rotterdam Hull en dan een doorreis per auto of trein. De vanaf-prijs voor Rotterdam Hull is 165 euro. Dit is gebaseerd op een enkele reis voor 1 persoon met auto. Vroeg boeken helpt om deze prijs te bemachtigen!

Bekijk de actuele prijzen en aanbiedingen naar York

York City is een hele oude stad die onder andere in de Middeleeuwen een belangrijke rol vervulde. Één van de belangrijkste redenen daarvoor is religieus. En dan hebben we het over De indrukwekkende Minster van York. De Minster is de grootste middeleeuwse kathedraal van Noord-Europa en een absolute must om te zien tijdens jouw bezoek aan York. De gebrandschilderde ramen zijn een lust voor het oog. De Minster is echt niet te missen wanneer je door de prachtige oude straten van deze stad slentert.

Bij het treinstation in de buurt vind je het National Railway Museum. Dit is het grootste treinmuseum van Europa. De geschiedenis van York gaat echter veel verder terug. Er zijn aanwijzingen dat het gebied al zeker 7000-8000 jaar geleden werd bewoond. De stad York zelf is in de 1e eeuw na Christus gesticht, al heette het eerst anders, namelijk Eboracum. Zowel de Vikingen als de Romeinen zagen in York een belangrijke plaats en waren actief in het gebied.

Ferry naar York (Engeland) via Hull

Ga je met de ferry naar Engeland, dan kan je voor een bezoek aan York het beste vanaf Rotterdam of Zeebrugge de boot naar Hull pakken voor jouw overtocht naar Engeland. Vanaf Hull kan je via de trein in iets meer dan een uur naar York reizen. De kosten daarvoor zijn ongeveer 22 pond. Wil je liever via Rotterdam Hull naar Manchester? Dat kan ook. De treinreis duurt ongeveer 2 uur en kost 42 pond.

Vaartijd Rotterdam – Hull

De vaartijd voor de veerboot naar Hull vanuit Rotterdam bedraagt zo'n 12 uur, in die tijd wordt zo'n 365 kilometer overbrugd.

Veerboot naar York aanbiedingen

Voor de veerboot naar York via Rotterdam naar Hull zijn er vaak aanbiedingen, het grootste deel van de tijd gaat het hierbij om vroegboekkortingen. Als je met de ferry naar Hull wilt varen, dan kan dat vanaf Rotterdam of vanaf Zeebrugge. Een overtocht naar Engeland vanaf deze beide plaatsen kan al vanaf iets meer dan €100, binnen een uurtje ben je vanuit Hull vervolgens op je bestemming in York.

Handige informatie voor een bezoek aan York

basis informatie en tips voor een bezoek aan York

Regio

Yorkshire and the Humber (Midden - Engeland)

Welke verbindingen?

Rotterdam - Hull / Zeebrugge - Hull

Welke veerdiensten?

P&O Ferries

Taal

Engels

Goedkoopste verbinding?

Vanaf €165 per persoon

Over de stad York (Engeland)

York is een oude Engelse vestingstad, relatief noordelijk gelegen in Engeland. York is onder meer bekend omdat het de grootste middeleeuwse kathedraal van noord west Europa herbergt. De kathedraal van York is beter bekend als de Minster.

York heeft een lange geschiedenis die goed terug te zien is in de architectuur en oudere gebouwen in de stad, maar de bewoning van het gebied rondom York gaat veel verder terug, tot zo'n 8000 geleden in ieder geval. De stad York zelf werd gesticht in 71 n.c. en heette aanvankelijk Eboracum. York is ook korte tijd de hoofdstad van Engeland geweest.