Autovakantie naar Engeland

Om Engeland tijdens je vakantie te bezoeken en zoveel mogelijk van het land te zien, is het aan te raden om met een auto te gaan. Naast de historische steden en prachtige binnenland is het zeer zeker de moeite waard om de uitgestrekte prachtige kust te zien. Maar belangrijk is wel om de juiste voorbereidingen te treffen wanneer je met de auto op vakantie wilt gaan naar Engeland.

Een goede voorbereiding is het halve werk. Dat geldt ook wanneer men met de auto op vakantie wil gaan. Het is zeer belangrijk om te checken wat je verplicht in je auto dient te hebben en wat de (afwijkende) verkeersregels zijn in Engeland. Zo voorkom je wellicht nare verassingen. In het onderstaande volgen er verschillende adviezen voor je autovakantie.

Better safe than sorry

Ongeveer 1 op de 5 automobilisten heeft in de afgelopen drie jaar pech gehad met de auto in het buitenland. Een slechte accu of een defecte airconditioning zorgt voor circa 90% van de incidenten. Dit is relatief makkelijk te voorkomen door je auto goed te laten checken bij een autogarage voor je op autovakantie gaat naar Engeland.

Naar Engeland met de auto

Autovakantie benodigdheden

Ongevallen kunnen nooit volledig worden voorkomen dus in geval van dergelijke situaties zijn de onderstaande zaken dus geen overbodige luxe:

  • Een reservewiel, krik en wielsleutel
  • Reserve autosleutel
  • Veiligheidshamer
  • Reservelampen
  • EHBO-kit
  • Autopapieren en (een kopie van je) groene kaart.

Verkeersregels Engeland

Meestal staan de belangrijkste regels op de borden vermeld en bij de grens. Wanneer men de verkeersregels in Engeland overtreedt, dan kan er een hoge boete volgen. Verder is het ook verboden om bij veerdiensten brandstof in een jerrycan mee te nemen. Het is bijvoorbeeld verboden om een gevarendriehoek te gebruiken in Engeland op de snelweg. In geval van ongevallen of ongelukken is het essentieel om een juiste autoverzekering te hebben die de juiste dekking en voorwaarden bevat.

Tenslotte moet men niet vergeten om op de juiste weghelft te gaan rijden in Engeland uiteraard 😉

Voor meer informatie aangaande autovakanties in Engeland kun je kijken op de ANWB website.