Albert Docks Liverpool
Overtocht Liverpool

Met de boot naar Liverpool

Boot naar Liverpool

Met de boot naar Liverpool? Dan is het het makkelijkst om de boot te pakken van Rotterdam naar Hull. Liverpool en Manchester liggen dicht bij elkaar dus zijn ideaal om er een gecombineerde trip van te maken. Liverpool ligt aan de rivier de Mersey, is een oude havenstad en verder onder meer bekend van The Beatles en van de voetbalclub Liverpool F.C.

Liverpool Lime Street klein
Nu al vanaf

€219

Voor Liverpool is het hetzelfde verhaal als voor Manchester, de makkelijkste overtocht per boot is dan de overtocht van Rotterdam naar Hull om vanaf daar door te reizen. Vroeg boeken van een ferry loont vaak. Bij op tijd boeken, kan je de overtocht Rotterdam – Hull al voor zo'n €219 boeken.

Bekijk de actuele prijzen en aanbiedingen naar Liverpool

Met de boot naar Liverpool

Als je Liverpool wilt gaan bezoeken en je wilt een keer wat anders dan dan met het vliegtuig reizen, dan is de oversteek met de ferry een goed idee. Onder meer via de route Rotterdam – Hull kom je goed en ontspannen in Liverpool. Op deze manier kan je bijvoorbeeld de auto meenemen voor een vakantie die begint in Midden – Engeland. Voor deze oversteek inclusief overnachting, meenemen van je auto kan je als je op tijd boekt vaak al mee voor zo'n €250,-.

Neem je de auto niet mee? Dan kan je in Kingston upon Hull (kortweg Hull) ook de trein nemen naar Manchester of Liverpool om daar je vakantie door te zetten. Met name leuk om te bezoeken in Liverpool zijn de Albert Docks in het oude havengebied. In de prachtige oude industriële gebouwen vind je nu veel horeca, gezellige restaurants gemixed met allerlei musea die het bezoeken waard zijn.

En wellicht als je voetbalfan bent is Anfield Road, het stadion van Liverpool FC, de moeite waard om te bezoeken.

Ferry aanbiedingen Liverpool via de ferry naar Hull

Als je een bezoek aan Liverpool wil brengen dan is ook hier de beste route de ferry verbinding Rotterdam Hull. Een ander alternatief om met de ferry naar Hull te varen, is die vanaf Zeebrugge.

PO ferries - 20 korting - liggend

Aanbiedingen voor de boot naar Liverpool / Hull

Handige informatie voor Liverpool

basis informatie en tips voor een bezoek aan Liverpool.

Regio

Merseyside

Welke verbindingen?

Rotterdam - Hull is de handigste ferry verbinding naar Liverpool

Welke veerdiensten?

De route naar Liverpool is het makkelijkste via Hull: P&O Ferries vaart op de Rotterdam Hull route

Goedkoopste verbinding?

+/- €250 voor 2 personen retour

Snelste overtocht?

Rotterdam - Hull

Over de stad Liverpool

Bezienswaardigheden Liverpool

In Liverpool is genoeg te doen qua bezienswaardigheden. We bespraken al eerder het Albert Dock waar je veel horeca en musea kan vinden (Tate, Merseyside Maritiem, Beatles). Dit havengebied is opnieuw ontwikkeld en een leuke spot om te bezoeken wanneer je in Liverpool bent. Andere bezienswaardigheden zijn onder meer de Anglican Cathedral, De Liverpool Town Hall, de Echo Arena en bijvoorbeeld de voetbalstadions van Everton en Liverpool.

Muziek uit Liverpool

Liverpool is natuurlijk ook bekend van The Beatles. Overal in de stad vind je verwijzingen naar de legendarische band. Bij de Albert Docks is er ook een speciaal Beatles museum te vinden. De stad Liverpool leeft voor muziek, nog steeds is er in veel kroegen vaak live muziek.

Vragen of meer informatie?

Via dit formulier kun je direct contact opnemen mocht je nog vragen hebben over je overtocht of aanstaande mini cruise.