Ferry naar Manchester

Manchester: industriestad

Wanneer je naar Engeland varen gaat, dan is Manchester een leuke plaats om eens te bezoeken. Manchester ligt in het Noord-westen van Engeland. Als je de boot naar Engeland pakt via de verbinding Rotterdam Hull, dan kan je vanaf daar eenvoudig verder reizen naar bijvoorbeeld Manchester. Maar ook plaatsen zoals Liverpool. Sheffield en Leeds liggen in de directe omgeving.

Manchester is een echte industriestad. In de tweede wereldoorlog  legde zich men steeds meer toe op productie van oorlogsmateriaal. Tegenwoordig is Manchester een moderne stad met een hip centrum.  Natuurlijk is Manchester ook bekend vanwege zijn voetbalploegen Manchester United en Manchester City. De twee belangrijkste teams als het gaat om de strijd om het Engelse landskampioenschap. Als is dit in het seizoen 2015-2016 wat lastiger, want ook Arsenal en Leicester City doen mee.

Kijk op de site van onlineticketshop voor tickets voor wedstrijden van deze ploegen. Wellicht een leuke bezigheid wanneer je toch in de buurt bent.

Muziek uit Manchester

Wist je dat Manchester een van de belangrijkste Britse plaatsen is voor wat betreft popmuziek? Zo komen bands als Oasis, The Bee Gees, Take That, Elbow en Simple Red hier vandaan.

Bezienswaardigheden ManchesterBezienswaardigheden Manchester Town Hall

Leuke bezienswaardigheden in Manchester zijn, naast de genoemde voetbalclubs en bijbehorende stadions, het mooie Albert Square, een fraai plein met daaraan gelegen het Manchester Town Hall. Ook is Castle Field, met daarop de restanten van een oud fort een leuke vrije tijdsbesteding. The Lowry, zie de foto bovenaan deze pagina is een fraai gebouw.

Aanbiedingen Ferry Rotterdam Hull

Als Manchester wil bezoeken, dan kan je dat het beste doen via de ferryverbinding Rotterdam Hull. Een ander alternatief om met de ferry naar Hull te varen, dis vanaf Zeebrugge.