boot naar engeland - harwich

Veel gezochte ferry lijnen

Hoe kun je (niet) met de boot naar Engeland?

Met de ferry een oversteek maken naar Groot Brittannië kan op een aantal manieren. Maar tussen welke steden de veerboten precies varen is niet altijd voor iedereen duidelijk. Veel mensen zoeken bijvoorbeeld naar veerlijnen die niet meer bestaan of verwarren havens met elkaar. Op deze pagina vind je informatie over dit soort verbindingen en we lichten toe wat de beste alternatieven zijn.

Ferry Zeebrugge – Dover

De verbinding Zeebrugge – Dover is geen directe ferry verbinding. Je kunt wel van Zeebrugge naar Hull. Dover is te bereiken vanuit Duinkerken en Calais. Wat ons betreft is de meest comfortabele overtocht naar Dover de verbinding Duinkerken – Dover. Reistijd van Zeebrugge naar Duinkerken: 1 uur en 8 minuten.

De beste alternatieven voor de ferry Zeebrugge-Dover

Ferry Oostende – Dover

Hoewel de boot Oostende-Dover een veel gezochte verbinding is, is de boot naar Engeland vanuit Oostende geen directe veerdienst. Vroeger voer er wel een ferry tussen Oostende en Ramsgate maar deze is sinds 2012 uit de vaart. De overzet naar Dover kun je het beste maken via de verbinding Duinkerken – Dover of Calais – Dover. De reistijd van Zeebrugge naar Duinkerken bedraagt 44 minuten dus dat is goed te doen.

De beste alternatieven voor de ferry Oostende-Dover

IJmuiden – Hull

De veerboot van IJmuiden naar Hull is een overtocht die mensen verwarren met de veerboten die varen tussen IJmuiden en Newcastle of Rotterdam en Hull. Dus afhankelijk van waar je wilt vertrekken of aankomen, kun je het beste kiezen voor één van deze twee veerverbindingen.

De beste alternatieven voor de route IJmuiden – Hull

Ferry Vlissingen – Engeland

Als je vanaf Vlissingen naar Engeland wilt reizen, dien je eerst naar een andere vertrekhaven te gaan. Er gaat namelijk geen ferry vanaf Vlissingen naar Engeland. De alternatieve vertrekhavens zijn: Rotterdam, Hoek van Holland, Zeebrugge, Duinkerken of Calais. Vanaf hier varen er boten naar verschillende plaatsen in Engeland.

De beste alternatieven voor de route Vlissingen – Engeland. 

Hoek van Holland – Newcastle

De boot van Hoek van Holland vertrekt naar Harwich. Als je met de boot naar Newcastle wilt, kun je het beste de ferry nemen die vanaf IJmuiden vertrekt. De duur van deze overtocht bedraagt 16 uur.

De beste alternatieven voor de route Hoek van Holland – Newcastle.

Hoek van holland – Hull

De boot van Hoek van Holland naar Hull is niet een bestaande veerdienst. De alternatieven zijn de veerboten naar Hull of de veerboot die vertrekt vanaf Hoek van Holland naar Harwich.

De beste alternatieven voor de ferry Hoek van Holland – Hull.