Boot van Calais naar Dover

Douaneregels veranderen per 1 januari bij reizen naar Engeland

Douaneregels wijzigen per 1 januari 2020 bij terugkeer uit Engeland of Schotland

Vanaf 1 januari 2021 gelden bij terugkeer uit Engeland of Schotland de douaneregels voor bestemmingen buiten de Europese Unie. Hoewel reizen momenteel wordt afgeraden vanwege de corona crisis, informeert de Nederlandse Douane reizigers wel over de nieuwe regels die vanaf 1 januari 2021 gelden voor reizen vanuit Engeland of Schotland. Zo mag je hoogstwaarschijnlijk geen vis, vlees en zuivel meer meenemen en voor niet meer dan €430 aan goederen importeren.

Uit een recent onderzoek onder 1.289 reizigers die affiniteit met Engeland of Schotland hebben bleek dat er nog weinig kennis is over de gewijzigde regels. Om jou te informeren, zet de Douane vijf aandachtspunten over de gewijzigde regels op een rij:

  • Wanneer aankopen samen duurder zijn dan (omgerekend) € 430, betaal je hier bij terugkomst in Nederland belasting over.
  • Je mag 1 liter sterke drank belastingvrij meenemen.
  • Zuivel- en vleesproducten mogen niet mee, ook niet als ze vacuüm verpakt zijn. Ook de meeste visproducten mogen niet mee.
  • Je mag 1 slof sigaretten belastingvrij meenemen.
  • Als je op de heen- of terugreis (omgerekend) € 10.000 of meer aan contant geld meeneemt, dan moet je hier aangifte van doen bij de Douane.

Reis je met een huisdier? Houd er dan rekening mee dat de regels voor het meenemen van huisdieren waarschijnlijk ook wijzigen per 1 januari 2021. Houd hiervoor de website van de NVWA in de gaten om te voorkomen dat je huisdier in quarantaine wordt geplaatst. Ook mogen bepaalde hondenrassen, zoals de pitbull terriër Engeland en Schotland niet in.

Bereid je ruim voor vertrek naar het Verenigd Koninkrijk voor en bezoek www.wijsopreis.nl of download de Douane Reizen App.

Post a Comment