gnv boot naar schotland

Plan veerboot Schotland en Groningen van de baan

Na de brexit ontstond er een plan voor een directe veerboot verbinding tussen Schotland (Rosyth) en Groningen (Eemshaven), na onderlinge strubbelingen intern en tussen verschillende partijen is deze brexit veerboot in ieder geval voorlopig van de baan. Deze verbinding moest er onder andere voor zorgen dat de export van onder meer Schotse whisky en zalm op niveau zou blijven, het is de vraag in hoeverre ook dit nu zonder deze verbinding gewaarborgd blijft.

TEC Offshore zag het aanvankelijk wel zitten maar zocht onder meer financiële steun van de Schotse overheid die hier niet direct om stonden te springen, maar ook intern was niet iedereen enthousiast over de verbinding tussen Nederland en Schotland. Met name aan de Schotse kant werd er weinig financiële steun gevonden / gewaarborgd waardoor het er op lijkt dat dit project vroegtijdig is gestrand.

Onder meer RTV Noord berichtte hier afgelopen zomer uitgebreid over. Het aanvankelijke enthousiasme was ook groot, ook bij Groningen Seaports maar vooralsnog lijkt het project van een veer verbinding tussen beide landen dus voorlopig van de baan.

Voorlopig zal men het dus moeten doen met de boot naar Newcastle als men naar Schotland wil.

Post a Comment