boot naar engeland - harwich
Overtocht Harwich

Met de boot naar Harwich

Harwich per boot

Harwich is een kleine havenstad die een veelgebruikte verbinding vormt met Hoek van Holland. Harwich ligt in Essex in Zuid Oost Engeland. Voor de haven van Harwich (Harwich International Port) zijn de ferry's van groot belang. Stena Line bevaart de route Hoek van Holland naar Harwich. Vanuit Harwich gaat er een directe treinverbinding, vanuit Harwich International naar Station Londen Liverpool Street.

Harwich haventje
Nu al vanaf

€69

Een populaire overtocht is die van Hoek van Holland naar Harwich. Je kan met deze overtocht ook de auto meenemen en stapt op in Hoek van Holland (Zuid-Holland). Vanuit Harwich kan je je vakantie in Engeland doorzetten. Met de boot naar Harwich kan al vanaf zo'n €69,-. De totale reistijd bedraagt zo'n 6 uur en 30 minuten voor deze overtocht.

Bekijk de actuele prijzen en aanbiedingen naar Harwich

Ferry Hoek van Holland naar Harwich

Hoek van Holland naar Harwich: voordelige verbinding voor een bezoek met de auto naar Engeland.

Harwich is een goede bestemming voor bijvoorbeeld een bezoek aan Londen of als je bijvoorbeeld Essex of Zuid-Engeland wilt gaan verkennen. De ferry naar Harwich vertrekt 2x per dag vanuit Hoek van Holland. In Harwich is het de moeite waard om het Harwich Redoubt Fort te bezoeken, en ook de Halfpenny Pier is de moeite waard. Harwich is over het algemeen meer het beginpunt van de rest van je trip naar Engeland.

Vaartijd naar Harwich

Voor deze overtocht ben je zo'n 6,5 uur kwijt, er is ook een nachtovertocht die duurt wat langer en is inclusief overnachting. De nachtelijke overtocht kost je z'n 9 uur.

Aanbiedingen voor een overtocht naar Harwich

Er zijn regelmatig leuke aanbiedingen voor de overtocht naar Harwich, bij veel van de aanbiedingen van ferry's gaat het om vroegboekkortingen. Ben je van plan met de boot naar Engeland af te reizen, boek je overtocht dan bijtijds.

Handige informatie voor Harwich

basis informatie en tips voor een bezoek aan Harwich

PO ferries - 20 korting - liggend

Regio

Noord-Engeland

Welke verbindingen?

Hoek van Holland - Harwich

Welke veerdiensten?

Stena Line

Taal

Engels

Goedkoopste verbinding?

Vanaf €69 per persoon (auto + bestuurder)

Over de bestemming Harwich

Harwich is vaak de ‘startplek' van bijvoorbeeld een autovakantie in Zuid Engeland. Vanuit Harwich kom je overigens ook makkelijk met de trein in Londen mocht je niet met de auto gaan. Een Ferry en trein ticket Londen is al te koop voor zo'n €49,- wanneer je er op tijd bij bent.

Harwich zelf ligt in het zuid oosten van Engeland in het Graafschap Essex. Aan de andere kant van de riviermonding bij Harwich ligt de havenplaats Felixstowe. Felixstowe is de vrachtoverslag, hier komen met name de containerboten aan in dit deel van Engeland, terwijl Harwich met name verantwoordelijk is voor de passagiersboten.