TOP
Image Alt

Eemshaven – Rosyth

Eemshaven – Rosyth

€0 / per persoon
(1 Beoordeling)

Ferry van Eemshaven naar Schotland

De verbinding tussen Eemshaven en Schotland is in de maak. Deze verbinding tussen de Eemshaven (Groningen) en Schotland (Rosyth) staat al een tijd lang op de agenda maar er is nog steeds veel onzekerheid om de verbinding heen. Deze geplande ferry verbinding tussen Nederland en Schotland is een reactie op de naderende Brexit en zal in eerste instantie met name een focus hebben op vrachtverkeer tussen Schotland en Nederland (Europa).

 

Mocht de verbindingen er komen, en het ook een passagiers ferry worden, wordt het nog makkelijker om een stedentrip naar bv Edinburgh te boeken.

 

Waar de voorspelling was dat de eerst afvaart zou plaatsvinden in oktober 2019 is deze recentelijk vertraagd naar de zomer van 2020. Vooralsnog is het voor reizigers die met de boot naar Schotland willen, de beste keuze om de overtocht van IJmuiden naar Newcastle te boeken.

 

Deze overtocht brengt de reiziger in Noord-Engeland, Dichtbij de zuidelijke grens van Schotland. Vanuit Newcastle rijd je binnen een uur of wat naar Edinburgh.

Boot Eemshaven naar Rosyth

In eerste instantie is het bij deze nieuwe verbinding het doel om een vrachtdienst tussen beide havens te realiseren. Later zullen hier ook passagiersdiensten bij gaan komen.

 

Wij houden onze bezoekers in ieder geval via deze pagina op de hoogte van de ontwikkelingen rond deze ferry verbinding tussen Nederland en Schotland.

 

Het is op dit moment onbekend wie de reder wordt van deze verbinding. Wel gaat er rond dat dit GNV zou kunnen worden.

 

Voor de Nederlandse ferry gebruikers en planners wordt het alleen maar spannender als er Italiaanse namen rond gaan. Deze hebben in Nederland niet de beste reputatie op het gebied van het nakomen van afspraken. (Bron: Moby Wonder en Moby Aki gecancelled bij DFDS.)

Er zijn eerder ferry verbindingen geweest van en naar Rosyth, dit was een verbinding tussen Zeebrugge en Rosyth. Deze ferry verbinding heeft het maar een klein jaartje uit gehouden.

gnv ferry eemshaven
20 uur
 • Vertrekhaven
  Borkumkade 1, 9979 XX Eemshaven
 • Vaarschema:
  1 keer per dag

Locatie vertrekhaven

De veerboot van Eemshaven naar Rosyth vind je nabij Spijk

Adres Haven Eemshaven

Borkumkade 1, 9979 XX Eemshaven Nederland

Voor- en nadelen van deze overtocht

Hieronder kan jij laten weten wat jij van deze overtocht vonden of hoe anderen de overtocht hebben ervaren

6.0
Good
Algemene ervaring 0
Gastvriendelijkheid 0
Gemak 0
Horeca 0
Hutten / cabines 0
Hygiëne 0
 • Ad Maartens

  Zou graag willen weten wanneer en of deze veerdienst er komt. Zou een goede verbetering zijn

  Algemene ervaring Gastvriendelijkheid Gemak Horeca Hutten / cabines Hygiëne
  13 juli 2020 at 09:38

Post a Comment