Bootreis Engeland

Met de ferry naar Engeland varen vanaf Nederland, Belgie of Frankrijk

Wanneer je naar Engeland gaat varen, dan is het uiteraard wel handig om te weten vanaf waar je met de ferry naar Engeland kan varen. ferry naar engelandIn Nederland zijn er drie vertrekhavens en in Belgie twee voor de boot naar Engeland. Wil je niet vanaf Nederland of Belgie, dan kan je ook de ferry naar Engeland pakken vanaf een aantal havens in Frankrijk. Deze havens zijn eenvoudig te bereiken en als je de boot naar Engeland pakt, dan weet je zeker dat je binnen enkele uren in het Verenigd Koninkrijk zit.

Nederland: vertrekhavens voor de boot naar Engeland

In Nederland worden vanaf drie vertrekhavens een overtocht naar Engeland aangeboden. Vaak is dit voor een Nederlander de meest makkelijke optie wanneer hij of zij met de ferry naar Engeland wil.

 

Rotterdam naar Hull

Vanaf een van de grootste havens ter wereld stap je op de boot naar Engeland. Je vaart naar Hull en kan vanaf daar ideaal het midden van Engeland ontdekken. Samen met P&O Cruiseferries maak je de oversteek naar Engeland en ga je op je gemak op pad. De boot naar Engeland vanaf Rotterdam is een prima optie. Rotterdam Hull is dan ook een goede verbinding

AANBIEDING Hull

IJmuiden naar Newcastle

DFDS Seaways is jouw partner voor een mooie bootreis naar Engeland. Je vaart vanaf IJmuiden, bij Amsterdam, naar het noordelijke Newcastle. IJmuiden Newcastle per boot reist prettig en brengt je bij een prachtige stad. Deze stokoude stad staat garant voor een geweldig verblijf.

AANBIEDING Newcastle

Hoek van Holland naar Harwich

Vanaf Hoek van Holland vaar je in een paar uur naar Harwich, vlak onder de rook van wereldstad Londen. Het is dan ook logisch dat je vanaf hier een uitstapje maakt naar deze schitterende stad aan de Thames.

AANBIEDING Harwich

 

 

Ferry Belgie Engeland: vertrekhavens boot naar Engeland

Wil je met de ferry van België naar Engeland, dan is er één vertrekhaven voor de boot naar Engeland. Je kan namelijk vanaf Zeebrugge naar Engeland varen. De ferry Belgie Engeland vertrekt om de dag vanaf Zeebrugge naar de Engelse stad Hull. Een uitstekende uitvalsbasis voor een bezoek aan York of bijvoorbeeld Manchester.

 

 

Frankrijk: vertrekhavens voor de boot naar Engeland

Wil je niet in Nederland of Belgie met de boot naar Engeland? Dan kan je ook vanaf de Franse kust de ferry naar Engeland pakken. In dat geval kan je ervoor kiezen om vanaf Duinkerken naar Dover, of vanaf Calais naar Dover te varen. Met name de verbinding Duinkerken Dover is een van de populairste reisroutes naar Engeland. Je gaat in dat geval met DFDS Seaways, een betrouwbare veerdienst naar Engeland.