Corona varen engeland

Met de veerboot naar Engeland tijdens corona

Het reizen met de veerboot naar Engeland is mogelijk, maar houd er rekening mee dat je als reiziger vanuit Nederland moet voldoen aan strenge criteria. Voldoe je niet aan de eisen die de Britse overheid stelt, dan zal bij het inchecken je de toegang worden geweigerd.

Alle reizigers naar Engeland hebben het volgende nodig

 • Passenger Locator Form
  (vul deze in 48 uur voor aankomst.)
 • Een negatieve COVID-test (PCR) van maximaal 72 uur oud
  (De test dient op naam te staan en mag Engels-, Frans- of Spaanstalig zijn)

Momenteel wordt er in Engeland gewerkt met een stoplichtensysteem waarin elk land een kleur toegewezen krijgt. De kleur van het land van herkomst bepaalt aan welke extra criteria je als reiziger moet voldoen wil je Engeland binnenkomen

Nederland kleurt momenteel oranje en dat betekent het volgende

 • Verplichte 10-daagse quarantaine (op eigen kosten)
  deze periode kan worden ingekort tot 5 dagen als je op de vijfde dag na aankomst een extra test doet waarvan de uitslag negatief is.
 • Extra Coronatesten op dag 2 en 8 na aankomst

Let op!

Indien je 14 dagen voor aankomst volledig gevaccineerd bent gelden de volgende criteria:

 • Extra coronatest op dag 2 na aankomst
 • Passenger Locator Form

Deze lijst met landen wordt elke 3 weken herzien. Check dus voor vertrek de meeste recente richtlijnen via de website van de Britse overheid

Regels aan boord

Aan boord van de schepen gelden diverse regels om de overtocht naar Engeland zo comfortabel en veilig mogelijk te maken. Alles om de verspreiding van Covid-19 / Het coronavirus tegen te gaan. Reizigers wordt aangeraden om op openbare ruimtes een (niet-medisch) mondkapje te dragen. Het dragen van een mondkapje is zelfs verplicht in situaties waarin het moeilijk is om social distance te bewaren aan boort van de schepen en in de haven.  

 • Mondkapjes hoeven echter niet gedragen te worden wanneer passagiers in hun hut verblijven, wanneer er op zitplaatsen voldoende ruimte is om afstand te bewaren of wanneer passagiers op gepaste afstand buiten op het dek staan.

Post a Comment